Fritid

I fritiden foretrekker jeg utendørs aktiviteter:

Orientering

Siden mitt første orienteringsløp i 1976 har jeg vært aktiv og engasjert o-løper. Etter juniornivå er det få sportslige prestasjoner å skryte av. I dag er jeg først og fremst mosjonsløper. Treningen og miljøet gir motivasjon til fortsatt å være aktiv. Jeg har også engasjert meg mye i kartarbeid, administrasjon og arrangement.

Som medlem av Notodden orienteringslag (NOL), har jeg vært med i hovedkomitèen for åpen nordisk mesterskap i orientering i 2005 og Sørlandsgaloppen i 1991. De siste årene har jeg tilhørt Bø orienteringslag der vi har arrangert NM i nattorientering i 1994, NM mellomdistanse og stafett i 2002, Sørlandsgaloppen 2015.

Padling

I sommerhalvåret padler jeg tur på flattvann med venner i vassdragene i Midt-Telemark: Nordsjø, Seljordsvatnet og Telemarkskanalen. Det hender også at vi tar en skjærgårdstur langs Telemarkskysten. Kajakken min er en rød Hasle Explorer. Den er ikke av de raskeste, men en grei, stødig turkajakk og pakk-esel. I løpet av de siste årene har den gitt meg fine turopplevelser på Femunden, langs Østfoldkysten og i skjærgården på Sørlandet.

 

Jakt og friluftliv

Når høsten kommer, finner jeg frem hagla og skyter noen serier på leirduebanen til Holla Jeger & Fisk. Jeg synes støkkjakt på skogsfugl- og rype er spennende. Foreløpig har jeg ikke hund, men det kan bli neste trinn. Jakta gir mange fine naturopplevelser selv om fryseren sjelden blir full... De siste åra har jeg også vært med på elgjakt. Det er spesielt artig å jakte i forfedrenes skoger sammen med slekt og venner på Vegårshei i Aust-Agder. Når snøen legger seg, setter jeg børsa i skapet, og henter fram skia i stedet. Det blir gjerne noen turer innover Lifjell eller Blefjell i løpet av vinteren.